Nechtělo se mi zpátky domů

Vydáno:

Libora Jančíka vaření velmi baví, i když si zpočátku nebyl vůbec jistý, jestli je to cesta, kterou se chce vydat. Jeho otec jako kuchař pracuje, a tak dobře věděl, že nejde jen o vymýšlení zajímavých receptů a kreativní aranžování jídla na talíř. Nakonec se ale do oboru kuchař-číšník zapsal a dnes už má i výuční list. Studium se navíc rozhodl prodloužit a na „Štursovce“ v Olomouci teď pokračuje v oboru podnikání. Díky své škole měl možnost jet na odbornou stáž do zahraničí s programem Erasmus+ a na rozdíl od většiny spolužáků této příležitosti využil hned dvakrát. Co mu tato zkušenost přinesla a na co rád vzpomíná, prozradil v našem rozhovoru.

Nechtělo se mi zpátky domů
Lucie
Rychlá,
Dům zahraniční spolupráce
Proč ses rozhodl vyučit kuchařem? Co tě na tom lákalo?
Vlastně jsem nevěděl, kam po základce jít, ale můj otec je kuchař, tak jsem si řekl, že to taky zkusím a případně pak obor změním. Po půl roce na škole jsem dostal praxi v hotelu a vaření mě strašně chytlo. Baví mě hlavně česká kuchyně v moderním pojetí z čerstvých a kvalitních surovin.

Související dokumenty