Králík po staročesku

Vydáno:
Králík po staročesku
ZŠ Šenov, Radniční náměstí 1040, příspěvková organizace
I--------------------------------------I-------------------I
I Potravina                            I norma pro dospělé I
I--------------------------------------I-------------------I
I králičí hřbety bez kosti             I      1 300 g      I
I--------------------------------------I-------------------I
I slanina uzená                        I       40 g        I
I--------------------------------------I-------------------I
I kmín                                 I                   I
I--------------------------------------I-------------------I
I sůl                                  I                   I
I--------------------------------------I-------------------I
I mouka hladká                         I       20 g        I
I--------------------------------------I-------------------I
I sádlo škvařené                       I       40 g        I
I--------------------------------------I-------------------I
I okurky kyselé                        I       200 g       I
I--------------------------------------I-------------------I
I baby karotka                         I       120 g       I
I--------------------------------------I-------------------I
Technologický postup:
Králičí maso odblaníme a nakrájíme na kostky. Na sádle opečeme na kostičky nakrájenou slaninu a přidáme připravené kostky králíka. Zprudka opečeme, pak osolíme, podlijeme a dusíme téměř doměkka. Před dokončením přidáme baby karotku (možno nahradit strouhanou mrkví) a okurku nakrájenou na tenká kolečka. Po dokončení tepelné úpravy maso opečeme dorůžova, vyjmeme, šťávu mírně zaprášíme moukou a provaříme. Pak vložíme do šťávy opečené maso a podáváme s bramborem nebo rýží.

Související dokumenty