Elektronická evidence tržeb

Vydáno:

Chtěla bych se zeptat na EET. Jsme školní jídelna při ZŠ Kamenice, okres Praha-východ. Vaříme cca 800 jídel a také vaříme pro cizí strávníky - důchodce, maminky na MD. Někteří platí obědy převodem z účtu, jiní platí hotově. Informace jsou různé, tak se chci zeptat, jestli se nás týká EET. Vím, že ŠJ jsou z EET vyřazeny, ale cizí strávníci? Názory se rozcházejí.

 

Elektronická evidence tržeb
PhDr. Mgr.
Monika
Puškinová,
Ph.D.,
ODPOVĚĎ:
Podle informací v rejstříku škol a školských zařízení je Základní škola Kamenice, okres Praha-východ (IČ 43755089) příspěvkovou organizací, která vykonává činnost školní jídelny. Podle § 12 odst. 1 písm. c) zákona č. 112/2016 Sb., o evidenci tržeb, evidovanou tržbou nejsou tržby příspěvkové organizace. To znamená, že dle § 12 odst. 1 písm. c) zákona č. 112/2016 Sb. jsou z povinnosti evidence tržeb vyňaty tržby příspěvkové organizace jako celku, a to bez ohledu na to, z jakého titulu tržby plynou.
Proto evidenční povinnosti nebudou podléhat ani tržby ze stravování cizích strávníků (jinými slovy, evidenční povinnosti nebudou podléhat ani tržby, které plynou z doplňkové činnosti).