Výroba fotorámečku z puzzle

Vydáno:

Nejkrásnější fotky, které s dětmi pořídíme, stojí za to vytisknout a pověsit na zeď, a mít tak stálou vzpomínku na to, co jsme spolu prožili. Rámeček však není třeba kupovat. Udělejte si radost tím, že ho s dětmi vyrobíte. Rámeček si můžete vyzdobit podle svého vkusu a kreativitě se meze nekladou. Já tentokrát pro vás zvolila rámeček vyzdobený puzzle. Jistě se v každé družině najdou puzzle, které už nejsou kompletní. Co s nimi? Zde máte tip a radu, jak je hezky zužitkovat.

 

Výroba fotorámečku z puzzle
Alexandra
Hejlová
výtvarnice
Budeme potřebovat:
-
puzzle
-
temperové barvy
-
štětce, kulaté či ploché
-
tekuté lepidlo Herkules
-
nůžky
-
tvrdý karton nebo lepenku
-
tužku
Postup:
1.
Nejprve si připravíme puzzle.
Postupně všechny, nebo jen část, vymalujeme barvami, které si děti samy zvolí. Rámeček může být nazdoben celobarevnými puzzle, které jsme vybarvili, nebo ponecháme puzzle s původním potiskem a na rámečku následně zkompletujeme.
2.
Když máme vybarvené puzzle barevnými temperami, necháme je pořádně zaschnout.
Z kartonu nebo lepenky si vystřihneme rámeček ve velikosti podle našeho přání. Rozměry, tvar, velikost okrajů rámečku jsou na volbě dětí. Samozřejmě nezapomeneme vystřihnout karton na zadní stranu. Mezitím nám už barvy dostatečně zaschly a můžeme přistoupit k lepení puzzlí na vystřižený rámeček.
Nalepíme první vrstvu puzzle.
3. Jakmile máme první vrstvu puzzle, pokračujeme v
lepení druhé vrstvy,
aby se nám všechny plochy, které prosvítají z holého rámečku, zakryly.
4. Máme-li i druhou vrstvu puzzle na okraji rámečku nalepenou, obrátíme ho a
přilepíme ze tří stran zadní část rámečku:
spodní a dvě boční strany. Z horní strany budeme vkládat fotografie nebo obrázky, které jsme si zvolili. Abychom mohli fotografie nebo obrázky dle naší nálady měnit, ponecháme horní část volnou a budeme fotky zasouvat i vysouvat podle toho, jaké nové zážitky si budeme chtít připomínat.
5. Teď máme rámeček skoro hotový, jen musíme na zadní stranu
přilepit stužku na zavěšení.
Uděláme si očko, které přilepíme lepidlem, a abychom měli jistotu, že nám rámeček nespadne, tak očko ještě raději přelepíme lepicí páskou.
6. Teď už jen
vložíme fotografii do rámečku
a můžeme pověsit na zeď.

Související dokumenty