Týden plný zábavy, her a dobrodružství

Vydáno:

Děti mají rády pestrý program. A nám dospělým nezbývá než přemýšlet nad tím, co dětem připravit, jak je zajmout, aby si to ve svém volném čase, který tráví se svými kamarády ve školní družině, užily. Dnešní děti mají rády, když činnost není jednotvárná a nabídka aktivit je různorodá. Mnohé hry musí mít oddechový charakter, aby je děti po dopolední práci ve škole zvládly. Hry, které naleznete níže, jsou vyzkoušené ve školní družině a dětem se moc líbily. Proto je nabízím i ostatním, aby si je podle našeho návodu vyzkoušeli.

Týden plný zábavy, her a dobrodružství
Naděžda
Kalábová,
vychovatelka, Základní škola Prostějov,
Dr.
Horáka 24
Náměty zde uvedené se dají realizovat v rámci projektového týdne nebo v průběhu celého školního roku. Aktivity jsou vhodné pro děti mladšího školního věku. V průběhu jejich plnění žáci získají spoustu dovedností a vědomostí, ve vymezeném prostoru a čase si vyzkoušejí řešení zajímavých úkolů rozvíjejících různé schopnosti a dovednosti, zažijí nejen spoustu legrace, ale i dobrodružství.
Úkoly plné zábavy
Cíl: prohlubovat individuální schopnosti a dovednosti, rozvíjet myšlení, tvořivost
Úkol: Přečti si text a vyber 10 libovolných slov, která použiješ k vytváření 10 vět, které si sám vymyslíš.
Pomůcky: pracovní list s textem
Děti si vyberou z úvodního textu 10 libovolných slov, která použijí v různém pořadí a různých tvarech jednotného nebo množného čísla k vytvoření 10 jakýchkoli vět.
Na vysokém kopci mezi stromy stojí veliká budova s obrovskými vstupními dveřmi a několika okny. Nad dveřmi je velká cedule s nápisem "Školní družina plná zábavy". A pod tím vzkaz: "Nestůjte venku, zaťukejte, ani chvíli neváhejte. Chybu dělá, kdo tu není, na každého čeká překvapení."
A také různé úkoly, určitě je zvládnou hravě všechny děti, které chodí do školy. Barevný vzkaz, který je na ceduli, napsali malí skřítkové, kteří jsou moc milí a umí nejrůznější kouzla a čáry. A co je baví nejvíce? Vymýšlet úkoly pro své kamarády. Pokaždé, když je něco napadne, radostí výskají, poskakují ve vysoké trávě a jejich výskot se rozléhá široko daleko po okolí.
Příklad vybraných slov: kopec, dveře, úkoly, děti, školní družina, překvapení, skřítkové, radost, kamarádi, okolí
Ukázka textu:
Povídá se, že v nedalekém okolí blízko lesa se dějí prapodivné věci. Každý, kdo je zvědavý a chce zjistit, co se tam děje, musí přejít přes vysoký kopec. Po namáhavé cestě zde čeká na každého velké překvapení. Pod kopcem totiž stojí zvláštní dům, který září všemi barvami a má obloukové dveře. Ten, kdo se k budově přiblíží, pozná, že je to školní družina. Každý den se v ní učí skřítkové. Jsou velmi milí a rádi poznávají nové kamarády. Velkou radost mají, když je přijde někdo navštívit. Ne

Související dokumenty