Týden plný pohybu, her a zábavy

Vydáno:

Pohyb přináší dětem radost. Zvláště v odpoledních hodinách, kdy je důležitý odpočinek po náročném dopoledním vyučování, kde děti převážně sedí v lavicích a pilně se učí. Po skončení školních povinností nastává čas relaxace prostřednictvím zajímavých her, které si mají možnost zahrát se svými kamarády.

Týden plný pohybu, her a zábavy
Naděžda
Kalábová,
vychovatelka, Základní škola Prostějov,
Dr.
Horáka 24
Nabízené náměty a hry zde uvedené se dají vyzkoušet v rámci projektového týdne nebo v průběhu celého školního roku. Aktivity jsou vhodné pro děti 1.-3. ročníku, mnohé z nich lze vyzkoušet i s dětmi staršími. V průběhu nabízených her děti získají spoustu dovedností a vědomostí, jelikož si ve vymezeném prostoru a čase vyzkoušejí řešení zajímavých úkolů rozvíjejících různé schopnosti a dovednosti, při kterých zažijí nejen spoustu legrace, ale i zábavu a uvolnění.
Muzikální dvojice
Pomůcky: pracovní list, vlastnoručně vyrobený hudební nástroj
Cílem této hry je využít individuální a skupinové hudební schopnosti a dovednosti dětí.
Vychovatel připraví dětem nakopírovaný text a vysvětlí, co budou děti dělat. Děti vytvoří dvojici a dohodnou si mezi sebou úkoly. Jedno dítě představuje zpěváka, který zpívá píseň o sluníčku a vhodně se při tom pohybuje, druhé dítě představuje hudebníka, který zpěváka doprovází na vlastnoručně vyrobený hudební nástroj. Nástroje si děti vymyslí a připraví doma. Nejvíce se osvědčila krabička s knoflíky, cinkání lžičkami, bubínek, klacky jako ozvučná dřívka. Hodnotí se originalita pro

Související dokumenty