Kouzelné hry se zvířátky

Vydáno:

Cílem tohoto příspěvku je motivovat k námětově bohaté a pestré činnosti, rozvíjet ekologické cítění, prohlubovat lásku k přírodě. V přírodě můžeme pozorovat nejen zvířata a rostliny, ale i zvláštní tvary, rozmanité barvy a mnoho dalších pozoruhodností. V přírodě na všechny čeká mnoho krásného, ale i velké množství nečekaných překvapení. Proto musíme o přírodní prostředí pečovat a vše, co nám nabízí, ochraňovat.

S dětmi jsme si povídali o tom, že se jim nelíbí chování některých lidí k přírodě. Myslíme si, že pokud bychom neochraňovali přírodu a nepomáhali naší planetě, velmi špatně by se nám všem žilo. Vždyť příroda nám nabízí objevování nevšedních zážitků při vycházkách, netradiční pohybové aktivity, poznávání říše rostlin, ale i živočichů, pozorování nejrůznějších přírodních krás a mnoho dalších věcí.
Nabízené náměty a činnosti si můžete vyzkoušet s dětmi mladšího školního věku jako zpestření výuky, v oblasti zájmového vzdělávání, ve školní družině, na táborech, na školách v přírodě či jako náplň kroužku přírodovědného zaměření.
Náměty a činnosti, které zde naleznete, jsou vyzkoušené v praxi a jsou zaměřené na poznávání přírody jako nepostradatelné součásti životního prostředí lidí. Děti se při jejich realizaci naučí chápat zákonitosti a děje v přírodě, řešit a rozpoznat nejrůznější problémy, vyzkoušejí si zajímavé úkoly, netradiční pohybové aktivity v přírodním prostředí, získají nové informace, poznatky, dovednosti a zkušenosti, které potom mohou dále využít.
Především hry se zvířátky mají pro děti velký význam. Umožňují nejen psychické uvolnění, ale i procvičení znalostí a dovedností zábavnou formu, aniž si děti uvědomují, že se učí. Rozvíjejí intelektuální schopnosti, paměť, představivost, tvořivost,
abstraktní
myšlení, schopnost logického úsudku. Jejich cílem je umocnit u dětí kladný vztah ke zvířátkům, získat

Související dokumenty