Katalog aplikací Windows Store

Vydáno:

Ve Speciálu pro školní družiny č. 4/2017 (s. 9) vám Karel Klatovský představil katalog aplikací Windows Store a popsal, jak najít, vyzkoušet a používat tisíce aplikací, kterými můžete doplnit činnosti ve školní družině. V dalším vydání (č. 5/2017, s. 12) jsme vám představili vybrané aplikace pro malování, psaní a čtení. Navazujeme výběrem aplikací, se kterými si můžete hrát se zvuky. Rozvoj hudebních kompetencí může být zajímavou možností, jak zpestřit činnosti, a pro některé děti vítanou průpravou třeba na hodiny v ZUŠ...

 

Katalog aplikací Windows Store
Možná se vám někdy stalo, že jste na tabletu nahráli nějakou zvukovou poznámku či jste měli k dispozici zvukový soubor, který bylo potřeba před použitím upravit. Zvukové soubory je možné střihat, upravovat, vkládat část jednoho do druhého apod. Příjemným benefitem je pak možnost
konverze
mezi nejběžnějšími zvukovými formáty.
DON’T PLAY WITH YOUR MUSIC
Pokud se vám práce s notami v minulé aplikaci zalíbila natolik, že byste chtěli s notami pracovat více, pak je právě tato aplikace určena přesně pro vás. Máte zde možnosti zápisu not, uložení souboru pro pozdější přehrávání nebo i možnosti vytisknutí. Vložené noty si můžete ihned poslechnout, a to ve formě nástrojů piana, houslí nebo banja.
NOTES ‘N’ FUN
Zajímavá aplikace od českého vývojáře, která vám zábavnou formou hry umožňuje testovat vaše znalosti notové osnovy a jednotlivých tónů. CDEFG... vzpomenete si ještě, jak to bylo dále?
GUITAR LESSONS BEGINNERS 1
Kytara pro samouky, tak takto by se dala nazvat přesně tato aplikace. Určená pro začátečníky a nabízející 52 lekcí od úplných začátků popisu kytary až po relativně náročné skladby. Vaším učitelem bude profesionální kytarista Franck Graziano, který vám předvede, a především vás naučí své umění ve videoukázkách v HD rozlišení.

Související dokumenty