Aktivity a tvoření v naší školní družině

Vydáno:

Ráda bych vás seznámila s aktivitami v naší školní družině. Žáci jeví velký zájem o tvoření a rádi se zapojují do různorodých aktivit. Při realizaci různých projektů se všichni těší a účastní se jednotlivých činností. Během školního roku jsme aktivní v mnoha mimoškolních a sezónních projektech a soutěžích. Pro inspiraci ostatním školním družinám bych vám ráda představila a popsala několik aktivit. Věnujeme se nejrůznějším aktivitám, např. pomoci seniorům, ochraně přírody. Cíleně vedeme žáky ke kladnému vztahu k přírodě.

Třetím rokem se účastníme celostátní soutěže „Srdce s láskou darované“. Každý rok společně vymyslíme originální dárečky pro různou skupinu lidí. Činnost dětí je různorodá. Pracujeme s keramikou, pečeme perníčky, šijeme, kreslíme, malujeme a vyrábíme.
V rámci tohoto projektu jsme první rok připravili pro seniory z Domova Barbora vlastnoručně vyrobená keramická srdíčka. Děti vyrobily v naší keramické dílničce, která je součástí naší školy, 280 srdíček z keramiky pro každého klienta. V keramické dílně jsme trávili s dětmi jak dopoledne, tak i odpoledne. Žáci se s radostí seznamovali s keramickou činností. Práce s hlínou je velice bavila. Vykrajovali jsme srdíčka a každý žák si pro radost mohl vytvořit i nějakou keramickou ozdobu dle své fantazie domů. Vlastnoruční výroba babičkám a dědečkům byla pro děti velkou motivací nejen proto, ž

Související dokumenty