Spolupráce mateřské školy se spolky: Doba adventní a vánoční v mateřské škole. 3. část

Vydáno: 14 minut čtení

Mateřská škola Slunečnice Maršovice spolupracuje v rámci předškolního vzdělávání s různými místními spolky i jednotlivci, jejichž způsob spolupodílení se na akcích s dětmi tento miniseriál představuje. Zmíněná spolupráce probíhá rovněž v době adventní a vánoční, kdy nám členové organizací i místní občané významně pomáhají s realizací různých akcí pro děti. Ponořte se do předvánoční atmosféry a pojďte si s námi vychutnat adventní svátky a tradice.

Spolupráce mateřské školy se spolky: Doba adventní a vánoční v mateřské škol
Mgr.
Miroslava
Strakatá
ředitelka MŠ Slunečnice Maršovice, lektorka DVPP
Před budovou mateřské školy stojí mohutný stříbrný smrk, na který každý rok na začátku adventního období ve spolupráci s rodiči nainstalujeme vánoční žárovky. Rozsvícení stromu symbolizuje začátek všech oslav v adventním období, které s dětmi v mateřské škole uskutečňujeme. Předvánoční slavnosti s dětmi prožívají také jejich rodiče a další rodinní příslušníci, kteří jsou na ně zváni a zároveň nám pomáhají s jejich realizací. Na všechny akce s dětmi (nejen předvánoční) je také zván pan starosta a těší nás, že většiny z nich se se zájmem účastní. V rámci snahy o vytváření komunitního společenství v obci se snažíme zapojit do spolupráce s naší mateřskou školou také další občany.
Členové mysliveckého spolku se účastnili mikulášské nadílky
Během podzimního období se děti v mateřské škole věnovaly mnoha aktivitám. S paními učitelkami si vyprávěly o zvířatech, která žijí v lese, a také o tom, že lesní zvěř to v zimě nemá vůbec jednoduché se sháněním potravy. Když krajinu pokryje bílá peřina, zvěř si těžko vyhrabává různé plody a semínka ze zm