Podzimní výstava v mateřské škole "U kohoutka Sedmipírka"

Vydáno:

Spolupráce se Středním odborným učilištěm stavebním Jana Nohy v Benešově se stala již dobrou tradicí při pořádání výstav v naší mateřské škole. I tentokrát se žákyně 1. ročníku oboru aranžér z tohoto učiliště snažily z výrobků, které vytvořili rodiče a děti ze všech tří budov naší školky, nainstalovat v prostorách MŠ Dukelská podzimní výstavu.

 

 

 

 

Podzimní výstava v mateřské škole "U kohoutka Sedmipírka"
Taťána
Mastná,
ředitelka MŠ "U kohoutka Sedmipírka" Benešov
Sešly se krásné a různorodé výtvory z papíru i přírodnin. Příjemnými podzimními barvami oživily a zkrášlily chodby a haly této školky. Rodiče si mohou výstavu prohlédnout v čase scházení a rozcházení dětí, tj. ráno, v poledne a odpoledne. Tímto děkujeme všem rodičům, kteří přišli do školky společně s dětmi tvořit, a všem, kteří sice neměli čas přijít do školky, ale přispěli nějakým tím "skřítkem Podzimníčkem" vyrobeným doma. Děkujeme také dětem a paním učitelkám z naší školky a samozřejmě žákyním a paní učitelce z odborného učiliště za přínosnou a skvělou spolupráci. Děkujeme.
Vyjádření paní Zlaty Budayové, ředitelky Středního odborného učiliště stavebního Jana Nohy, Benešov:
Spolupráce mezi Mateřskou školou "U kohoutka Sedmipírka" a naší školou trvá již několik let. Pro nás mají všechny společné aktivity velký význam, neboť již od nejranějšího věku je dítě vedeno k úctě k práci a případnému dalšímu zájmu o vzdělávání v učebních oborech, jako jsou například truhlář, zedník, instalatér, aranžér. Další přidanou hodnotou je kontakt generací - tří až šestileté děti spolupracují s patnácti až dvacetiletými žáky a pedagogickými pracovníky. V současné době se celá společnost potýká s problémem nedostatku zájmu o učební obory a my se tímto snažíme vzbudit v dětech vztah k rukodělné činnosti a vytváření materiálních hodnot.
A pokud vás fotografie zaujaly, přinášíme pro inspiraci návod na výrobu moudré sovy:
Na výrobu sovičky potřebujeme:
papíry: 1 ks červený A4, 1 žlutý A4, 1 oranžový, lepidlo, nůžky, 2 větší papírové košíčky, 2 menší papírové košíčky, 2 plastová očka
Postup:
1. krok:
Obě poloviny červeného papíru a jednu půlku žlutého poskládáme do harmoniky - kratší stranu.
2. krok:
Všechny tři skládanky přehneme napůl a uprostřed slepíme. Pak spojíme obě červené harmoniky k sobě.
3. krok:
Červená část tvoří tělo, menší žlutá hlavu. Obě části slepíme k sobě.
4. krok:
2 druhé poloviny žlutého papíru poskládáme do harmoniky a přestřihneme na dvě části, přilepíme k hlavě.
5. krok:
Menší košíček vlepíme do většího, do středu dáme oko a přilepíme na žlutou hlavu.
6. krok:
Z oranžového papíru vystřihneme trojúhelníček na zobáček, z červeného 2 srdíčka na nohy.

 

 

 

Související dokumenty