Slovo úvodem

Vydáno:
Slovo úvodem
Lenka
Krejčová
Zdá se to neuvěřitelné, ale rokem 2017 vstupuje časopis Školní poradenství v praxi už do čtvrtého ročníku své existence. V úzkém kontaktu jsou s ním všichni ti, co stáli u jeho zrodu. A současně vzniklo široké fórum jeho dalších podporovatelů - autorů odborných příspěvků i čtenářů (mnohdy se obě role propojují). Snad je toto jasným důkazem, že časopis neztrácí na kvalitě a stále se snaží naplňovat ideu časopisu určeného pro poradenskou praxi v nejširším slova smyslu, jak jsme při jeho plánování v roce 2013 zamýšleli. Jsme rádi, že v něm publikují zástupci oficiálních státních školských institucí (v tomto čísle Ondřej Andrys za ČŠI), ale také mnoho odborníků z poradenských zařízení různého druhu (státních i neziskových).
V ledovém čísle, které právě držíte v rukou, se sešlo několik příspěvků ze sféry sociálních služeb. Nemalou radost nám také činí, že již poněkolikáté byli ochotni nám věnovat svůj čas zahraniční odborníci. V tomto čísle na otázky odpovídal prof. David Tzuriel z Izraele. Pohledy zpoza našich luk a hájů rozhodně přinášejí inspiraci a podněcují k zamyšlení.
Novinkou prvního čísla roku 2017 je
rubrika
Škola a nemoci, do níž budou přispívat lékaři. Budeme se však dále věnovat i tématům, která úzce souvisejí se vzděláváním a poradenskou praxí. Naopak návrat ke starým zvyklostem představuje
rubrika
Poradna. Budete-li mít sami dotaz, na který hledáte odpověď, neváhejte nám napsat. Pomůžete tím i dalším kolegům, kteří se potýkají s podobnou situací. A pokud vás napadne téma, o němž byste rádi četli, také nám dejte vědět. Budeme vám naslouchat.
Za celou redakci vám přeji šťastný a naplněný rok 2017