Poruchy příjmu potravy - jak si s nimi poradili studenti Slezského gymnázia v Opavě

Skupina studentů Slezského gymnázia v Opavě se již od roku 2007 věnuje prevenci poruch příjmu potravy, které jsou i v dnešní době stále tabu. Prostřednictvím přednášek
a sociálních sítí se snaží o tomto tématu mluvit a nabízet kontakty na pomoc dalším lidem. Díky různým možnostem, které studenti zapojení v tomto projektu získali, dostali příležitost své zkušenosti předávat dále.
Projekt
HELP P3
byl založen díky paní učitelce a školní metodičce prevence Mgr. Kamile Tkáčové v únoru roku 2007. Mgr. Tkáčová je vyučující tělesné výchovy Slezského gymnázia, při svých hodinách si všimla velmi hubených děvčat, které trpěly poruchou příjmu potravy, a začala s nimi řešit jejich problémy.
Činnost projektu HELP P3 je zaměřena na šíření informací o problematice poruch příjmu potravy (anorexie, bulimie, bigorexie a ortorexie,ale také onemocnění obezitou, které může propuknout v důsledku například anorexie).
Než začal projekt naplno fungovat, museli se jeho zakladatelé a nově přicházející členové vzdělávat, aby tak mohli začít s prezentováním pro veřejnost. Proto h