Tylovka na dálku

Vydáno:

Zpráva o tom, že se zavírají školy z důvodu koronavirové prevence, nás jako školu zastihla v polovině jarních prázdnin. O to více to byla zpráva nečekaná. Co teď?

Tylovka na dálku
Mgr. Bc.
Pavel
Koc
ředitel Základní školy Josefa Kajetána Tyla a Mateřské školy Písek
Moje žena by vám potvrdila, že bylo po dovolené. Bylo jasné, že když vás něco podobného zasáhne v době, kdy nedržíte BoPo, bez důrazného a rychlého BoRo to nepůjde (kdo nebyl na vojně, použije v tuto chvíli pro termín bojová pohotovost a bojové rozdílení nějaký vyhledávač :)).
Večer jsme se spojili s mými dvěma zástupci a vedoucími učitelkami mateřských škol a začali jsme plánovat úkoly, stanoviště, způsoby komunikace na naší velké škole… Dáme to? Jak udělat z nouze ctnost? Vše jsme chystali na pondělní pedagogickou radu školy i pedagogické rady školek, které jsme nakonec ale také neudělali. Pokud pamatujete, situace se měnila každou minutou, zpřísňovaly se podmínky, nikdo se nechtěl moc potkávat, někteří se vraceli ze zahraničí a měli nařízenou karanténu, někteří neměli, ale chtěli raději zůstat doma. Shodli jsme se, že se sejdeme v malých skupinkách (ideálně předmětové party), dáme hlavy dohromady a vše sneseme zpět ke mně jako řediteli. Budeme evokovat, uvědomovat si a reflektovat.