Co je nového na portále pro další vzdělávání pedagogických pracovníků?

Vydáno:

Dvpp.info je portál pro prezentaci široké škály kurzů dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků, v lednu bylo na portále uloženo cca 1200 akcí. Jedná se o jediný ucelený portál v ČR, který shromažďuje nabídku DVPP od státních, neziskových i komerčních organizací. Naším cílem je, aby si učitelé a ředitelé v ČR mohli jednoduše vybírat v kvalitní celorepublikové nabídce DVPP.

Co je nového na portále pro další vzdělávání pedagogických pracovníků?
Richard
Lukáš,
koordinátor portálu dvpp.info
V dubnovém čísle časopisu Řízení školy (viz článek Chybí nám hodnocení kvality dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků, ŘŠ č. 4/2015, s. 28) jsem se věnoval tomu, jaké faktory na straně státu, ředitele i učitele ovlivňují funkčnost a kvalitu systému DVPP. Jedním ze závěrů bylo, že zájem o vzdělávání mezi učiteli je patrný, ale často si nemohu vybrat pro ně vhodný kurz, protože nabídka je roztříštěná a učitelé nemají čas na to, aby prohledávali desítky webů jednotlivých vzdělavatelů. I proto provozujeme portál dvpp.info s cílem nabídnout učitelům možnost vybrat si na jednom místě kurz, který bude odpovídat jejich potřebám, a bude tak prospěšný na jejich osobní vzdělávací cestě.
I po roce stále zůstává realitou, že nabídka na trhu vzdělávání učitelů je široká, ale nepřehledná. Portál dvpp.info má ambici stát se místem, které shromažďuje komplexní nabídku kurzů dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků, které se v ČR zrovna nabízejí. Připravili jsme pro vás proto na našem portále několik novinek, které vám mohou usnadnit řízení školy a učitelského sboru v oblasti DVPP:
-
Pokud zrovna pro svou sborovnu hledáte nějaký kurz, ale nejste si jisti, jakého vzdělavatele oslovit, můžete na našem portále využít možnost nezávazně vložit hromadnou poptávku. Po vyplnění krátkého formuláře s popisem tématu, které potřebujete s učiteli rozvíjet, tuto poptávku zašleme našim vzdělavatelům. Oni vám obratem zašlou nabídky, z nich si můžete vybrat tu nejvhodnější. Vše je nezávazné a můžete to využít jako průzkum trhu před tím, než se finálně rozhodnete.
-
Zprovoznili jsme nový newsletter, v němž si zvolíte vzdělávací oblasti, které vás zajímají, váš region (kraj) a ve zvolené frekvenci vám bude aktuální nabídka kurzů automaticky a zdarma chodit přímo do vaší emailové schránky. Nemusíte tak neustále pamatovat na to, abyste pravidelně navštěvovali náš portál, ale vše vám přijde do schránky, kterou používáte.
-
Jednou z novinek, kterou na tento rok chystáme, je spolupráce s krajskými školskými portály (např. Zkola ze Zlínského kraje) a poskytovateli služeb pro školy (rvp.cz, dodavatelé webových stránek či administrativních systémů pro školy) v tom, že by přejímali naši kompletní databázi akcí a kurzů jako službu pro jejich uživatele.
Provoz portálu má své výsledky, jak dokládá PhDr. Eva Koberová, náměstkyně ředitele a hlavní metodička pro vzdělávání ze Vzdělávacího institutu Středočeského kraje: „Za první půlrok k nám přišlo z portálu dvpp.info cca 450 unikátních návštěvníků (pro srovnání: z webu Středočeského kraje to bylo 430). Vedle toho jsme přes portál dostali 3 individuální poptávky na uspořádání uzavřeného semináře.“
Pokud vás portál zaujal, naleznete ho na adrese www.dvpp.info. Máte-li jakékoliv otázky k novinkám, zpětnou vazbu či návrhy na zajímavé portály, které využíváte, napište na richard.lukas@eduin.cz.