Administrace webových stránek - jednoduchá obsluha

Vydáno:

Vkládání rychlých aktualit a plánovaných akcí bude dnešním tématem. Článek bude ukázkou, jak přes jednoduchý redakční systém Univers CMS lze tato data jednoduše vkládat nebo je upravovat.

Administrace webových stránek - jednoduchá obsluha
Jan
Murnik,
specialista na stavbu školních webů, firma Vitalex Computers
RYCHLÉ AKTUALITY
Pro vkládání rychlých aktualit nabízí redakční systém Univers CMS dvě možnosti. Správce webu může v ovládací konzoli přes příslušné tlačítko otevřít vyskakovací okno, do kterého zadá svou rychlou aktualitu, nebo je možné přímo z modulu, který tyto rychlé aktuality zobrazuje, kliknout na „novou aktualitu“. Po klepnutí na výše uvedená tlačítka se otevře vyskakovací okno, do kterého správce webu zadá nadpis a vlastní text rychlé aktuality. Položka s datem se vždy vyplní automaticky. Toto datum se dá manuálně změnit. Aktualita se okamžitě projeví v modulu rychlých aktualit a odešle se do všech přihlášených e-mailových schránek rodičů a přátel školy.
PLÁNOVÁNÍ AKCÍ
Kalendář akcí nabízí své možnosti, jak již bylo publikováno v Řízení školy č. 5/2015, a jeho obsluha není o nic složitější než vkládání rychlých aktualit. Zde je jen jedna z možností vložení, a to přes ovládací konzoli redakčního systému. Správce vyplní datum konání akce, nadpis a vlastní popisek akce a celé to uloží. Akce se okamžitě projeví v minikalendáři a odešle se do všech přihlášených e-mailových schránek rodičů a přátel školy.