Zapojte se do komiksové soutěže pro studenty základních a středních škol Bohouš a Dáša mění svět

Vydáno: 2 minuty čtení

Vzdělávací program Varianty společnosti Člověk v tísni už posedmé vyhlásil komiksovou soutěž Bohouš a Dáša mění svět pro žáky a studenty základních a středních škol. Tématem letošního ročníku je Soutěž nebo spolupráce?

Cílem soutěže je podpořit prostřednictvím komiksu zájem žáků o současné dění a aktuální společenské problémy a motivovat je k zapojení se do jejich řešení.Téma spolupráce jsme vybrali, protože je podle nás jedním z léků pro naši rozdělenou společnost. Dovednost spolupracovat je důležitá pro všechny vztahy uvnitř školy i navenek. Žáky a studenty chceme vybídnout k přemýšlení nad podstatou spolupráce a doufáme, že stejně jako v minulých letech budou na komiksech spolupracovat třeba i dvojice či skupinky tvůrců,“ říká Kateřina Sequensová, koordinátorka vzdělávacích projektů z programu Varianty.

Studenti mohou ve svých komiksech ztvárnit, jak může vypadat spolupráce lidí ve škole, v komunitě nebo při řešení problémů a výzev současného světa. Mohou se zamyslet nad tím, kdy je vhodné jít si za svým cílem sám a kdy se vyplatí dojít k řešení společně.

Kdo soutěží a kdo rozhoduje

Soutěžit mohou jednotlivci i vícečlenné týmy ve třech kategoriích – 1. stupeň základních škol, 2. stupeň základních škol a střední školy. Vítěze bude vybírat odborná porota a hlasovat bude moci na webu i veřejnost. Uzávěrka komiksové soutěže je 25. října 2017.

Vyhlášení výsledků soutěže a vernisáž výstavy vítězných komiksů proběhne 15. listopadu ve 13 hodin v Galerii ve věži Novoměstské radnice na Praze 2. Ceny vítězům předá člen poroty soutěže, český malíř a komiksový kreslíř Karel Jerie. Součástí vernisáže bude workshop pro autory nejlepších komiksů vedený českou výtvarnicí Toybox.

Další informace o komiksové soutěži, jejích pravidlech a možnostech přihlášení najdete zde: www.varianty.cz/soutez

Zdroj