Zájem o online kurzy na přijímací zkoušky na vysoké školy se zdvojnásobil. Nejžádanější je matematika

Vydáno: 2 minuty čtení

Ucelenost, přehlednost, dostupnost. To jsou hlavní přednosti internetové aplikace koorzy.cz, kterou nabízí společnost Tutor ze vzdělávací skupiny EDUA Group studentům pro přípravu na přijímací zkoušky na vysoké školy. Zatímco loňsku novinku vyzkoušelo pár stovek zájemců, letos se na přijímačky připravuje pomocí online kurzů více jak tisíc studentů. Z oborů je nejžádanější příprava na lékařské fakulty a z předmětů je nevětší zájem o matematiku. 

Koorzy.cz jsou jen pár týdnů před přijímačkami vhodné pro rychlou přípravu na poslední chvíli a v mnohém jsou lepší než učebnice. Studenti si je mohou otevřít kdykoli a kdekoli na tabletu, notebooku nebo mobilu a kdykoli si tak mohou ověřit své znalosti. „Tyto kurzy jsme vytvořili na míru především zaneprázdněným studentům a těm, kteří se připravují na poslední chvíli. Největší přínos pro budoucí vysokoškoláky má zpětná vazba, kterou získají okamžitě po vyplnění testu,“ konstatovala Lucie Nekolná, senior manažerka přípravných kurzů vzdělávací společnosti Tutor.

Online přípravné kurzy mají dvě části, teoretickou a praktickou. Každý obor, předmět je rozdělen na desítky krátkých kapitol se stručným vysvětlením látky. Výklad učiva je přehledný a doplněný o názorné příklady, obrázky a vysvětlivky. V databázi praktické části je pak k dispozici více než 1000 testových otázek pro každý obor, a to biologii, chemii, fyziku, matematiku, psychologii, společenské vědy a testy studijních předpokladů včetně vysvětlení správných odpovědí a statistik úspěšnosti. Student může libovolně opakovat testy průběžné nebo finální, přičemž systém automaticky vybírá testové otázky, které byly pro studenta v minulosti obtížné. Neustálým opakováním se je pak učí. S kvalitní přípravou mají zájemci o studium na vysoké škole větší šanci na přijetí.

O vzdělávací společnosti Tutor

Tutor je jednou z nejstarších vzdělávacích institucí v České republice. Ve své nabídce má skupinovou a individuální jazykovou výuku, přípravné kurzy na přijímací zkoušky na stření školy a gymnázia, maturitu a na vysoké školy. Studenti mohou využít i pomaturitního studia se statusem studenta. V příští roce oslaví svého 100.000 klienta. Více na: www.tutor.cz.