Žáci 5. a 9. tříd si mohou zkusit přijímačky nanečisto

Vydáno: 2 minuty čtení

Žáci pátých a devátých tříd základních škol, které na jaře čekají přijímací zkoušky na gymnázia nebo jiné střední školy, si mohou ještě před dnem D vyzkoušet testy takzvaných jednotných přijímacích zkoušek nanečisto. Společnost Tutor specializovaná na přípravné kurzy k různým typům příjímacích zkoušek tuto možnost nabízí v několika termínech od prosince 2019 do března 2020. Součástí „Přijímaček nanečisto“ bude šedesátiminutový didaktický test z českého jazyka a sedmdesátiminutový didaktický test z matematiky.

„Jedním z největších stresorů u přijímacích zkoušek je pro děti strach z neznámého. Pokud si testy simulující atmosféru ostrých přijímaček vyzkoušejí předem, budou se cítit lépe. Do týdne potom všichni zúčastnění obdrží komplexní zpětnou vazbu prostřednictvím e-mailu a veškeré chyby a nejasnosti mohou následně probrat online přímo se specializovaným lektorem,“ říká Jana Pácalová, akademická ředitelka společnosti Tutor.

Testy mohou být užitečné i pro rodiče, kteří si ještě nejsou jistí, zda své dítě přihlásit například na prestižní gymnázium. Zpětná vazba z Přijímaček nanečisto jim může pomoci určit, zda má dítě šanci uspět, případně v jaké oblasti ještě zapracovat na zlepšení. Všechny používané testy svým složením a strukturou odpovídají těm od Cermatu používaným při skutečných jednotných přijímacích zkouškách.

Každý žák se může zúčastnit i více termínů testů, a pozorovat tak případná zlepšení. První termín se uskuteční 6. 12. 2019 v Praze, Brně, Plzni a Hradci Králové. Cena činí 850 Kč.

Více podrobností na www.tutor.cz/prijimacky-nanecisto/.

 

Zdroj: Tisková zpráva Tutor ze dne 14. listopadu 2019