Začalo veřejné připomínkování Hlavních směrů revize RVP ZV

Vydáno: 2 minuty čtení

Expertní panel, ve kterém jsou zastoupeni učitelé, ředitelé, akademici a zástupci oborových asociací ve vzdělávání, připravil dokument Hlavní směry revize Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání.

Dokument přehledně a srozumitelně provede hlavními změnami, ke kterým má ve školách se zavedením revidovaného RVP ZV v roce 2025 dojít. Nyní je v pracovní verzi určené k dalším připomínkám a podnětům od veřejnosti.

Připomínkování začíná 21. března a končí 21. dubna 2022. 

Dokument, připomínkovací formulář a všechny potřebné informace naleznete na webových stránkách, které mapují a zaznamenávají práci Expertního panelu na revizi.

Je velmi důležité, aby se k dokumentu vyjádřilo co nejvíce pedagogických pracovníků, protože se jedná o materiál, který zásadním způsobem ovlivní způsob, jakým budeme v dalších letech v Česku vzdělávat naše děti.

„Svět se mění a musí se změnit i vzdělávání našich dětí,“ říká Mgr. Petr Gazdík, ministr školství, mládeže a tělovýchovy. Krátké video o nutnosti změn ve vzdělávání a o tom, proč je k tomu potřeba zapojit všechny, naleznete na YouTube kanálu NPI ČR.

 

Jak na to? Snadný návod na připomínkování

  1. Stáhněte si PDF s publikací. 
  2. Vyberte kapitolu, číslo stránky a číslo řádku, ke kterému chcete poslat připomínku.
  3. Svou připomínku zaneste do formuláře níže.
  4. Připomínkovat může každý. Počet přípomínek není nijak omezen.
  5. Uzávěrka připomínek je 21. dubna 2022.
  6. V případě technických potíží při stahování PDF nebo odesílání dokumentu nás prosím kontaktujte na e-mailu press@npi.cz.

Zdroj: https://www.npi.cz/aktuality/5880-pripominkovani-hlavnich-smeru-revize-rvp-zv