Workshopy Post Bellum k výročí sametové revoluce

Vydáno: 2 minuty čtení

Neváhejte využít poslední šance objednat workshopy pro své středoškoláky

Letos v listopadu si budeme po celé republice připomínat, že už 30 let máme svobodu. V roce 1989 stáli studenti přímo ve středu dění. Jak budou toto výročí a hodnoty svobody a demokracie studenti reflektovat dnes? 

Pomozte nám motivovat studenty, aby sami zorganizovali oslavy výročí 30 let svobody na své škole a vyberte si z katalogu nabídky aktivit a materiálů pro sebe i své třídy. Post Bellum je součástí platformy Festival svobody na svobody na školách, kde více než 30 neziskových a dalších organizací působících ve vzdělávání na jednom místě a přehledně nabízí aktivity, které k výročí připravily.  

K výročí 30 let od sametové revoluce nabízí Post Bellum dva zážitkové workshopy. Ještě je několik volných termínů na workshop Zítra celá země a díky velkému zájmu jsme přidali workshop Nežná změna.

Pro své studenty je mohou zdarma objednat pražské střední školy na webu Festivalu svobody: www.festivalsvobody.cz/ucitele

Řízení školy online

„Zítra celá země“

Workshop věnovaný tématu sametové revoluce z pohledu studentů.

Je úterý 20. listopadu 1989 a někteří ze studentů se chtějí zapojit do protestní stávky. Přidají se k nim i ostatní? Ne každý se o politiku až do této chvíle vůbec zajímal. A jiní zase díky svým politicky uvědomělým rodičům vedou vcelku pohodlný život. Udrží si studenti své odhodlání i tváří v tvář nátlaku z vedení školy? Dokáží obhájit své názory?

“Nežná zmena”

Workshop představující události roku 1989 ze slovenské perspektivy. Studenti se seznámí s událostmi od sviečkové manifestácie v roce 1988 až po tzv. období mečiarismu.

V paneláku na bratislavském sídlišti Petržalka někdo neuklidil společné prostory domu, a to i přesto, že domovnice plnění služeb velmi přísně hlídá. Postupně se ukazuje, že hříšník má mnohem větší škraloup - byl zatčen za účast na svíčkové manifestaci...

 

Zdroj: Pozvánka Post Bellum, o. p. s.