Vzdělávání zaměřené na gramotnosti v době korony

Vydáno: 2 minuty čtení

Zveme učitele a veřejnost na online konferenci k tématu „Vzdělávání zaměřené na gramotnosti v době korony“, která se uskuteční 8. října 2020 od 15.00 do 16.30. Akci pořádá projekt Podpora práce učitelů (PPUČ) financovaný z Evropských strukturálních a investičních fondů, jehož realizaci zajišťuje Národní pedagogický institut České republiky (NPI ČR).

Řízení školy onlineHlavním cílem konference je podělit se o zkušenosti z hybridní výuky v době pandemie covid-19 (např. jak ji nastavit, aby přinášela pokrok v učení dětí, jak lze realizovat formy kolegiální spolupráce v době pandemie aj.) a vyzdvihnout důležitost vzdělávání zaměřeného na rozvoj gramotností. A to s důrazem na proměňující se pedagogické přístupy a možnosti vzdělávání dětí a žáků mimo prostředí školních tříd.  

Hosty panelové diskuze virtuální konference budou:

  • Stanislava Korcová, ředitelka mateřské školy
  • Irena Hubená, učitelka na 1. stupni základní školy
  • Václav Fiala, učitel na 2. stupni základní školy
  • Libor Klubal, učitel na 2. stupni základní školy, didaktik vysoké školy

Můžete nám položit otázku v souvislosti s online výukou a rozvojem gramotností, využijte přihlašovací formulář, v rámci online konference na ni budeme společně hledat odpovědi.

Na konferenci je možné se přihlásit zde.

Akce je pořádána v rámci měsíce gramotností (tisková zpráva) a pozvánku na ni naleznete zde. Během září/října probíhá také nominace organizací podporujících rozvoj gramotností, využijte nominační formulář.

Chceme podpořit veřejné povědomí o organizacích, školách a jednotlivcích, kteří dlouhodobě podporují učitele MŠ a ZŠ nebo podněcují děti v rozvoji čtenářské, digitální a matematické gramotnosti.

Konferenci a měsíc gramotností vám přináší NPI ČR v projektu PPUČ a kampaň Gramotnosti.pro.

 

Zdroj: Tisková zpráva NPI ČR