Vzdělávací projekt Rok revoluce - třetí díl a 200 zapojených škol

Vydáno: 1 minuta čtení

Knihovna Václava Havla dnes zveřejnila třetí díl vzdělávací série Rok revoluce aneb Sametový rok očima youtuberky www.rokrevoluce.cz

Série je určená základním a středním školám, ale i všem zájemcům z řad široké veřejnosti, a mapuje revoluční rok od ledna do prosince 1989 v sedmi krátkých 3-4 minutových lekcích. Do projektu je aktuálně zapojeno přes 200 škol. Třetí díl najdete i na našem Facebooku .

Tématem třetího dílu je květen a červen 1989 a především petice Několik vět. Jako vždy jsme díl pojali s nadhledem, vtipnými animacemi a trochou fake news. Ve videu se mladí diváci dozvědí, co to byl "pamflet" Několik vět a která "smečka" ho šířila, aby "narušila socialistický vývoj Československa". Zároveň v něm ale žáci a studenti uvidí dobové archivní materiály a autentické názory lidí, kteří se rozhodli petici podepsat.  

Součástí projektu je i výzva školám Revolution Press Foto, aby spolu se svými žáky a studenty hledaly fotografie mapující revoluční v jejich městě/ vesnici nebo regionu. Více informací naleznete na https://foto.rokrevoluce.cz/ . 

 

Zdroj: Tisková zpráva Knihovny Václava Havla, o.p.s.