#UčímeSeNaDálku pomáhá školám a učitelům

Vydáno: 2 minuty čtení

Nadace O2  a  Ministerstvo školství  přináší v rámci projektu  O2Chytráškola.cz  nejucelenější interaktivní návod, jak co nejefektivněji na distanční vzdělávání.

V pár krocích si školy mohou ověřit, zda mohou svou výuku těchto dní ještě vylepšit, případně zda existují nástroje, které jsou pro distanční vzdělávání výhodnější.

Na inovovaném portále najdete ucelené řešení, jak na distanční vzdělávání. Nová sekce se jmenuje Technologie ve vzdělávání a vstupujeme sem přes ucimesenadalku.cz. Je zde spousta užitečných informací, jak se stát téměř ze dne na den online školou. A na rozšiřování portálu o další technologie se průběžně stále pracuje.

V neposlední řadě na portále nyní najdete nabídku: Nadace O2 nabízí zdarma konzultace svých O2 Guru, kteří poradí, pokud si nevíte rady s nástroji Microsoft Teams nebo Google Clasroom. Stačí vyplnit kontaktní údaje.

Nadace O2 vyhlásila prostřednictvím svého projektu O2Chytráškola.cz již podruhé grantovou výzvu pro školy zaměřenou na modernizaci výuky. Letos s ohledem na aktuální situaci rozšířila nadace zaměření grantů právě o distanční vzdělávání, což vedlo k rekordnímu počtu 195 podaných žádostí. Hodnotící komise, jejíž členkou je i Mgr. Martina Macová Budínská, vedoucí oddělení institucionální výchovy a prevence MŠMT, bude žádosti posuzovat v následujících čtyřech týdnech. Loni se do grantové výzvy jejímž obsahem byla digitální gramotnost přihlásilo 155 škol.

 

Zdroj: http://www.msmt.cz/ucimesenadalku-pomaha-skolam-a-ucitelum