Tipy pro pedagogy i rodiče: Jak komunikovat s předškolními dětmi a vyvarovat se afektů?

Vydáno: 1 minuta čtení

Pokud narážíte při komunikaci s předškolními dětmi a chcete, aby probíhala v pozitivním duchu, tak právě pro Vás je nový podcast Zapojme všechny. Hostem 27. podcastu Zapojme všechny Adély Pospíchalové je tentokrát Radka Schillerová, lektorka komunikačních dovedností Školy bez poražených, která se zaměřuje na práci a komunikaci s předškolními dětmi a zvládání emočně vypjatých situací.

V 1. díle podcastu se rodiče i pedagogové dozvědí, na jakém principu funguje lidský mozek a co je tedy dítě schopno (nebo spíše neschopno) vůlí ovlivnit, a samozřejmě praktické tipy, jak s předškolními dětmi mluvit i jak vhodně reagovat na projevy vzteku u těchto dětí.

Poslechněte si ho, spoustu informací najdete také v textu u něj.

Podcast Zapojme všechny

Nové díly podcastu o společném vzdělávání Zapojme všechny publikujeme vždy jednou za 2 až 3 týdny. Moderátorky Marta Kozdas a Adéla Pospíchalová si v nich povídají s odborníky na vzdělávání a výchovu a také s rodiči a žáky či studenty.

Podcast vzniká v projektu Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi a je součástí webové aplikace pro pedagogy a rodiče Zapojmevšechny.cz. Dostupný je také například prostřednictvím aplikací Spotify, Google Podcast nebo Apple Podcast.

 Řízení školy online

Zdroj: podcast, Jak komunkkovat s předškolními dětmi - pozvánka