SYPO spouští jako další pomoc v online výuce blog

Vydáno: 1 minuta čtení

Projekt Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů pokračuje v pomoci pedagogům v době uzavření škol. Kromě webinářů k online výuce, které vysílá denně a které mají tisícové sledovanosti, spouští nové také blog. Projekt Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) je realizován Národním pedagogickým institutem České republiky (NPI ČR) MŠMT a je spolufinancován Evropskou unií.

„Blog představuje další formu profesní podpory, kterou učitelům a ředitelům nabízíme,“ říká Mgr. Jiří Nekola, hlavní projektový manažer SYPO, a dodává: „Do blogu přispívají lektoři, se kterými spolupracujeme na webinářích, učitelů zapojení v metodických kabinetech a další kolegové z projektu SYPO.“

Kromě webinářů k online výuce mohou pedagogové zdarma využívat metodickou podporu krajských ICT metodiků SYPO působících ve všech krajích, podporu kolegů – učitelů zapojených do metodických kabinetů SYPO, E-poradenství pro konkrétní dotazy na stránkách projektu SYPO nebo se zapojit do facebookové skupiny ICT podpora SYPO. Další možnosti podpory v době zavření škol mohou ředitelé a učitelé najít na webu nadalku.msmt.cz.

Kromě webinářů na podporu distanční výuky ve školách pokračuje projekt SYPO ve webinářích pro učitele matematiky, českého jazyka a informatiky, které se týkají výuky jednotlivých oborů. Kompletní nabídka webinářů je umístěna zde.

Více informací najdete na www.projektsypo.cz.

Zdroj: Tisková zpráva; Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů – SYPO