Startuje soutěž o Letní školu Rozumíme penězům

Vydáno: 4 minuty čtení

Letos se již po šesté koná soutěž o Letní školu Rozumíme penězům. Podmínkou je, aby školáci natočili zajímavé video na téma „Jak se v naší škole učí Rozumíme penězům“. Soutěžní video musí třídy zaslat do 15. května. Letní školu, která se uskuteční od 15. do 17. června, finančně podporuje GE Money Bank a organizačně ji zajistí občanské sdružení AISIS ve spolupráci s dobrovolníky z GE Volunteers.

AISIS společně s GE Money Bank právě vyhlásili nový ročník soutěže o Letní školu, žáci tak mohou začít připravovat svoje videa. Tvůrci těch nejlepších pojedou za odměnu na tři dny plné zábavy. „Jako každý rok budou i v tomto ročníku vítězné třídy dvě. První vyberou fanoušci na Facebooku GE Money Bank a o druhé třídě rozhodnou zaměstnanci banky,“ říká Zuzana Pokorná z organizace GE Volunteers, která projekt zaštiťuje po odborné stránce.

Podmínkou soutěže je, že se na tvorbě videoklipu musí podílet celá třída, takže si malí filmaři vyzkouší, jak se cítí herci před kamerou nebo co všechno musí zvládnout kameraman. Do soutěže o pobyt na Letní škole se mohou přihlásit všechny základní školy, které jsou členy Klubu Rozumíme penězům.

Těší nás, že se každým rokem do projektu zapojuje stále více škol. Děti se tak naučí zodpovědně chovat k financím a mnohdy jsou schopny vyřešit životní situace lépe než jejich rodiče,“ říká Zuzana Pokorná z GE Volunteers.

Program Letní školy Rozumíme penězům

Letošní „Letní škola Rozumíme penězům“ se uskuteční ve Svobodě nad Úpou od 15. do 17. června. Společně s žáky pojedou i dva učitelé z každé vítězné školy.

„Letní škola nabídne dětem teambuildingové aktivity, které se budou odehrávat převážně v přírodě. Žáci si vyzkouší práci s fotoaparáty, kamerovou technikou a GPS. Dobrovolníci z GE Volunteers se zaručí za odbornou správnost a úplnost informací ve videích, která jsou zaměřena na vysvětlení základních pojmů ze světa financí,“ říká Zuzana Pokorná. 

Děti se díky projektu učí hospodařit

Projekt Rozumíme penězům je ze strany učitelů velmi vítaný, protože připravuje školáky na reálné životní situace. Děti se na praktických příkladech učí plánovat rodinný rozpočet a společně se rozhodují, zda raději pojedou na dovolenou, koupí si auto, nebo peníze investují. V dalších hodinách pak zjišťují, jak toto rozhodnutí ovlivní jimi řízený rozpočet v budoucnu. Učitelé považují za nejpřínosnější lekce z hospodaření domácnosti či zodpovědného zadlužování.

O projektu Rozumíme penězům

Realizátorem projektu Rozumíme penězům je občanské sdružení AISIS, finančním expertem a jedním z tvůrců projektu je GE Money Bank. Cílovou skupinou jsou žáci základních a mateřských škol a jejich učitelé. Záměrem projektu je zvýšení finanční gramotnosti školáků, snahou je naučit děti základům zodpovědného přístupu ke správě osobních financí. Dosud jím prošlo přes 26 000 žáků a finančními experty z banky bylo proškoleno téměř 2 000 učitelů. Projekt od svých počátků neustále rozšiřuje základnu proškolených učitelů, ale i žáků. Především nárůst v počtu proškolených učitelů je obrovský a představuje dobrou základnu pro výuku finanční gramotnosti i v budoucnu. Ambicí je rozšířit projekt do všech krajů, aby měly všechny děti v ČR možnost dozvědět se co nejvíce o tom, jak spravovat rodinný rozpočet.

Projekt Rozumíme penězům je podporován z fondů Evropské unie, státního rozpočtu ČR a ze zdrojů GE Money Bank. Více informací najdete na www.rozumimepenezum.cz.

Milada Veselá (Franek),
tisková mluvčí GE Money Bank
***
GE Money Bank patří mezi největší české peněžní ústavy. Jsme univerzální bankou, která disponuje čtvrtou největší sítí 229 poboček a více než 600 bankomatů. Své služby orientujeme jak na občany, tak na malé a střední podniky.

V případě zájmu o další informace kontaktujte, prosím:
Milada Veselá (Franek), mobil: +420 606 661 304, tel.: +420 224 446 011, e-mail: milada.vesela@ge.com
Lucie Policarová, mobil: +420 724 557 221, tel.: +420 224 442 389, e-mail: lucie.policarova@ge.com
Ogilvy Public Relations
Milan Kříž, tel.: +420 221 998 237, +420 602 266 316, e-mail: milan.kriz@ogilvy.com
Libor Procházka, tel.: +420 221 998 267, +420 725 385 869, e-mail: libor.prochazka@ogilvy.com
nebo Servis pro média na www.gemoney.cz