Soutěž v CAD modelování pro školy on-line

Vydáno: 2 minuty čtení

Ve čtvrtek 26. března se konal již 19. ročník celostátní soutěže v CAD kreslení a modelování pro studenty středních škol. Uzavření škol kvůli nákaze koronavirem se  stalo výzvou pro využití moderních forem i pro tak organizačně náročnou akci jako soutěž škol z celé České republiky.  

„ Bylo by jednoduchým řešením soutěž odvolat, tak jako se stalo u velké řady akcí. Ale my jsme nechtěli úsilí a energii věnovanou přípravám této akce jen tak zahodit. A tak jsme nabídli studentům možnost on-line formy uspořádání soutěže, kdy soutěžili na svých počítačích doma a měli tak možnost si vyzkoušet opravdu on-line výuku v praxi, “  říká Ing. Josef Malý, ředitel 3E Praha Engineering, která toto soutěž pravidelně organizuje pro střední školy.   

Soutěž proběhla s využitím webinářové platformy GoToWebinar, studenti jejím prostřednictvím dostali zadání, které v určeném čase 150 minut zpracovali a poslali zpět organizátorům. Po celou dobu byl pro ně připraven telefonický hot-line servis techniků a organizátorů pro řešení případných problémů. Pro učitele, kteří měli možnost se také k vysílání připojit, byly připraveny informace o programech EDU On-line Akademie, kterou 3E Praha Engineering pomáhá učitelům i studentům v době uzavření škol. 

Soutěžních práce k vyhodnocení úspěšně odevzdalo 34 studentů z celkem 15 škol, které se této formy soutěže zúčastnili.  Nejlepšími byli Martin Janiš  za SPŠ strojnické v Olomouci v kategorii 2D a Lukáš Hejkal z VOŠ,SPŠ a SOŠ Strakonice v kategorii 3D. Velké uznání ale patří všem účastníkům, kteří se zúčastnili a soutěžili.  

Informace k soutěži najdete na

 http://3eprahaedu.cz/prihlaska-na-cad-soutez/

 

 

Zdroj: TZ 2020-EDU02; 30.03.2020