Školní komiksové soutěže: V jakém světě bych chtěl/a žít za 10 let? Zapojte se do

Vydáno: 3 minuty čtení

Varianty vyhlašují 6. ročník komiksové soutěže Bohouš a Dáša mění svět pro žáky základních a středních škol.

Téma soutěže

Bohouš a Dáša letos slaví 10 let, koukáme se tedy s nimi do budoucnosti a přemýšlíme, jaký může být svět za další dekádu. Nejde nám pouze o to ztvárnit, jak bude vypadat svět (krajina, města, lidská obydlí apod.) kolem nás, ale i jak se bude žít lidem v něm.

Přemýšlej o místě, kde žiješ a uvažuj, jak se změní a proč. Bude se v něm lidem i tobě žít lépe? Jak bude fungovat společenství lidí v místě, kde žiješ? Budou řešit naše současné problémy? Jaké problémy, které tě v současné době trápí, už budou vyřešené? A jak?

Nezapomínej na to, že jde o svět, ve kterém žiješ nejen ty, ale i další lidé. Jak by svět mohl za 10 let vypadat, aby byl dobrým místem pro život všem, nejen tobě?

Ztvárni svou představu o „světě, ve kterém bych chtěl žít“ i ty. Zkus popřemýšlet o tom, jaký by svět měl být, aby se žilo dobře tobě. Co máš rád/a, co tě zajímá a co potřebuješ? Jaký by měl svět být, aby se v něm dobře žilo i ostatním – lidem, které znáš a potkáváš, a lidem, kteří žijí daleko od tebe? Může existovat místo, kde by se dobře žilo všem? A jaké je?

Přečti si desatero dobrého komiksu a pusť se do tvorby!

Kdo soutěží a kdo rozhoduje

Soutěžit mohou jednotlivci i týmy ve třech věkových kategoriích – 1. stupeň ZŠ, 2. stupeň ZŠ a střední školy. Vítězové soutěže budou odměněni zajímavými cenami. O nejlepších komiksech rozhoduje nejen odborná porota, ale i diváci, kteří budou mít možnost elektronicky hlasovat pro své favority. O ceně diváků rozhodnete svým hlasováním zde.

Přihlášku do soutěže a komiks pošlete do 24. října 2016 elektronicky na e-mail: soutez.varianty@clovekvtisni.cz a zároveň poštou na adresu: Bohouš a Dáša – Varianty, Člověk v tísni, Šafaříkova 24, 120 00, Praha 2. 

Níže najdete v souborech ke stažení přihlášku do soutěže, pravidla soutěže, ukázkové komiksy Bohouše a Dáši, plakát soutěže nebo Desatero dobrého komiksu.

Komiksová soutěž byla podpořena z prostředků České rozvojové agentury a Ministerstva zahraničních věcí ČR v rámci Programu zahraniční rozvojové spolupráce ČR.