Science is wonderful! 2021

Vydáno: 2 minuty čtení

10. 11. 2021 – 26. 11. 2021

Akce Science is Wonderful! je iniciativou akcí Marie Skłodowska-Curie (MSCA) Evropské unie, programu pro doktorské a postdoktorandské vzdělávání. Angažovaní vědci financovaní MSCA přibližují svůj vědní obor dětem a zvyšují zájem mladých lidí o kariéru ve vědě a výzkumu zábavnými a inspirativními způsoby.

Cílem projektu Science is Wonderful! je seznámit studenty základních a středních škol a jejich učitele z celé Evropy se světem vědy prostřednictvím online výměn, webinářů, demonstračních programů atd. Již od 10. listopadu můžete navštívit knihovnu online zdrojů - platformu Science is Wonderful! Digital, jejíž materiály můžete pak používat v průběhu celého roku.

V týdnu od 22. do 26. listopadu se bude konat událost Science is Wonderful! Live. Kromě široké škály webinářů v rodných jazycích jednotlivých vědců a řady aktivit zkoumajících vědu ze všech úhlů se budou konat také online setkání Meet the Scientist! pro učitele a studenty, kteří budou moci sledovat experimenty a poslechnou si skutečné příběhy o důležitých vědeckých objevech.

Po celý týden budou učitelé a školy vybízeni ke sdílení aktivit a k aktivnímu zapojení žáků. Poslední den 26. listopadu proběhne závěrečný ceremoniál, na němž promluví Themis Christophidou, generální ředitel Evropské komise pro vzdělávání, mládež, sport a kulturu.

Program a odkaz na registrace naleznete ZDE.

Zdroj: Technologické centrum AV ČR | Doporučujeme | Science is Wonderful! 2021 (tc.cz)