Rozejdi se s nudou!

Vydáno: 2 minuty čtení

Na vědomí se dává, že organizace Pěšky městem na září, kdy začne nový školní rok, opět chystá akci Pěšky do školy!

Pěšky do školy – Pěšky městem (peskymestem.cz)

Řízení školy onlineJejí součástí je také rodičovská výzva. Ta cílí na aktivní rodiče, kteří chtějí vést své děti zpět k pohybu. Tím nejlepším způsobem návratu zpět k aktivitě jsou právě cesty pěšky do školy. Vždyť chůze je pro nás – lidské bytosti – tím nejpřitozenějším způsobem pohybu.

Smysl výzvy spočívá v tom, že namísto zavezení dětí do školy autem s nimi ráno do školy půjdete pěšky.  Prospějete tím nejen dětem, nýbrž i sami sobě. Poslední měsíce jasně ukázaly, že chůze je svými účinky na lidské zdraví nezastupitelná. Pro Pěšky městem o tom promluvil také MUDr. Zlatko Marinov, obezitolog z Fakultní nemocnice Motol:

CHŮZE JE KRÁLOVNOU POHYBU. Nepodceňujme její význam!  – Pěšky městem (peskymestem.cz)

Pokud půjdeme více do hloubky, chůze zlepšuje průchodnost tepen a snižuje riziko mozkové mrtvice nebo infarktu. Dalším zdravotním benefitem je snížení rizika cukrovky, která je celosvětově stále na vzestupu.

Díky chůzi a cestám pěšky do školy už nemusíte být přísní rodiče a s čistým svědomím můžete dětem tu čokoládu, kterou jim jinak odpíráte, s klidným srdcem koupit... ????

A co je nejdůležitější? Chůze vás ráno probudí, naladí na nový den a zlepší náladu. Celý den se pak vyvíjí úplně jinak a lépe.

Souhlasíte?

Proto neváhejte rozejít se s nudou a pojďte s dětmi pěšky do školy!

 

Zdroj: Pěšky městem, z. s