Rodiče vítáni - samolepka co na dveřích vaší školy nemůže chybět

Vydáno: 2 minuty čtení

Zapojte se do programu Rodiče vítáni a řekněte rodičům, že jste skvělá škola.

Značkou Rodiče vítáni se na dveřích mohou pyšnit všechny školy, které jsou vstřícné při komunikaci s rodiči. Co to znamená? Např. že škola s rodiči aktivně komunikuje a že tato komunikace je obousměrná a partnerská. Certifikovaná škola má také zaběhnutý systém, jak informuje rodiče o akcích pořadaných školou. Tyto akce pořádá v termínech a hodinách, kdy se jich většina rodičů může zúčastnit. Že to všechno děláte? Tak to pojďte ukázat i navenek.

Jak se zapojit do sítě škol vstřícných při komunikaci s rodiči?

Na webu www.rodicevitani.cz naleznete všechna kritéria, která je nutné splnit. Najdete zde také jednoduchý postup, jak certifikace probíhá i všechny další informace.

Obdržíte certifikát Rodiče vítáni, můžete si přilepit samolepku (13 x 15 cm) a plakáto velikosti A3, který shrnuje kritéria, která jste si vybrali, si budete moci vystavit třeba na nástěnku. Navíc budete zařazeni do databáze škol zapojených do programu. Všechny zapojené školy naleznete na přehledných mapách ZŠ, MŠ či ZUŠ.

Značka Rodiče vítáni není jen samolepka na dveřích. Dává rodičům záruku, že si svou školu vybrali správně.

Celý projekt Rodiče vítáni byl původně vytvořen neziskovou organizací EDUin. Certifikace tak dává jistotu, že je vytvořena na smysluplných základech a že jde o kvalitní, důvěryhodný program, do kterého se opravdu stojí za to zapojit. Ještě váháte? Přečtěte si, co o certifikaci za deset let jejího úspěšného fungování napsala média, školy či zřizovatelé. 

Více informací: www.rodicevitani.cz