První český ročník Kodu Cupu je zde!

Vydáno: 2 minuty čtení

První soutěž v KODU v Česku: Soutěž pro všechny, koho baví vytvářet vlastní hry. Do 21. listopadu lez posílat hry a vyhrát skvělé ceny.

Jak na to?

Vytvoř svou vlastní hru v Kodu Game Lab a požádej svého učitele, aby za Tebe vyplnil registrační formulář (viz níže). Ve hře použij libovolné téma i styl, v nominačním kole je vše jen na Tobě! Hru odevzdej svému učiteli buď prostřednictvím odkazu na umístění v Kodu Game Lab komunitě, nebo ji vyexportuj a pošli e-mailem. Způsob odevzdání zvolí učitel v registračním formuláři.

Nezapomeň se podívat na náš Facebook a na stránce klikni na tlačítko líbí se mi. Budeš od nás pak dostávat informace přímo na Facebooku.

Průběh soutěže

Soutěže se mohou účastnit žáci základních škol a víceletých gymnázií (prima-kvarta). Žáci budou rozdělena na dvě kategorie, 1. stupeň a 2. stupeň. Z každé kategorie budou udělovány ceny za první tři místa.

V nominačním kole vybírá učitel nanejvýš pět žáků ze své školy, podíl žáků z 1. a 2. stupně je plně v rukou učitele. Práce žáků v Kodu budou budou následně posuzovat hodnotitelé. Pokud ve své škole žák nenalezne z vyučujících nikoho, kdo by jej mohl nominovat, je možné se nominovat sám/sama pomocí registračního formuláře. Z postupujících z nominačního kola bude následně vybráno 30 nejlepších her, jejichž autoři budou pozvání na celorepublikové finále. Pro celorepublikové finále budou pozvaní finalisté vytvářet o svých hrách videa. K vytváření videí proběhně speciální webinář, ve kterém se žáci naučí vše potřebné.

Vítězové soutěže si odnesou hodnotné ceny. První místo bude u obou kategorií odměněno herní konzolí Xbox One. Ti, kteří se umístí na druhém místě, se mohou těšit na tablet s Windows 10 a umístění na třetím místě si domů odnesou nový chytrý telefon.

Všem účastníkům přejeme při vytváření her hodně kreativity a originálních nápadů!

Registrační formulář zde

Zdroj: http://koducup.cz/