Projekty OP VVV ve Vašem mobilu!

Vydáno: 1 minuta čtení

V pondělí 20. ledna 2020 byla spuštěna mobilní aplikace, která umožňuje rychle a přehledně zjistit informace o všech evropských projektech podpořených z Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání (OP VVV). V aplikaci Mapa projektů OP VVV je momentálně více než 13 tisíc vzdělávacích a výzkumných projektů OP VVV z celé České republiky.

„Jedná se o vůbec první mobilní aplikaci pro projekty ESIF. Díky GPS lokaci můžete zjistit, jak evropské fondy pomohly škole, kolem které jdete, co z OP VVV realizoval konkrétní obecní úřad nebo výzkumná organizace, aniž byste museli tyto informace složitě hledat. Jedná se o velmi praktický nástroj, který ukazuje, jak OP VVV pokryl svými intervencemi celou republiku,“ říká Václav Velčovský, náměstek pro řízení sekce EU a ESIF.

Aplikace má podobu mapy, ve které se mohou uživatelé volně pohybovat a najít tak například projekty ve svém nejbližším okolí nebo v jakékoliv jimi zvoleném umístění. Užitečným nástrojem je také filtr, který umožňuje zobrazení dle typu příjemců – od mateřských škol až po výzkumné organizace. Zadat lze i přímo název projektu nebo jeho příjemce. U každého projektu je kromě základních informací uveden jeho stručný popis i informace, jakou částkou byl podpořen.

Aplikace je k dispozici v App Store pro iOS nebo v Google Play pro Android.

Řízení školy online

Zdroj: https://opvvv.msmt.cz/aktualita/projekty-op-vvv-ve-vasem-mobilu.htm