Projekt SRP zakončil první blok místních konferencí

Vydáno: 2 minuty čtení

Na krajském pracovišti NIDV v Pardubicích byl ve středu 22. února ukončen první blok místních konferencí projektu SRP. Účastníci od počátku projevovali velký zájem o přednášené novinky i plánované aktivity ze vzdělávacích činností i činností center podpory. Projektový tým velmi ocenil, že ve všech krajích se těšily místní konference zájmu ze strany zástupců IPo MAP. Konference přinesly pozitivní ohlasy i cenné podněty pro další práci expertů projektu.

Řízení školyPrezentace ranního bloku podobně se jako v předchozích krajských městech věnovaly konkrétnímu běhu aktivit projektu. Pardubičtí účastníci asi nejvíce ocenili přednášku šéfky aktivity center podpory Jitky Baťkové o aktivitě individuální pomoc – mluvilo se třeba významu komunikace mezi jednotlivými školami v území. Právě její zlepšení je jedním z klíčových cílů projektů realizovaných v rámci OP VVV.

Po první pauze představily expertky z České školní inspekce (Dana Pražáková), Národního ústavu pro vzdělávání (Elena Pešková a Lenka Urbanová), Agentury pro sociální začleňování (Iveta Milerová) a Národního institutu pro další vzdělávání (Jitka Baťková) další systémové iniciativy OP VVV. Velké penzum informací sloužilo účastníkům konference pro orientaci a pro využití při další práci v implementaci MAP.

Odpoledne tradičně patřilo workshopu, který vedli zástupci Agentury pro sociální začleňování. Hovořilo se o společném vzdělávání s řadou konkrétních příkladů z praktického života. Podrobnější souhrnné informace z konferencí s akcentem na příklady dobré praxe přinese tým projektu v prvním newsletteru roku 2017, který vyjde v polovině března.

Projektový tým velmi děkuje účastníkům ze všech krajů ČR za to, že si udělali na konference čas a že mu poskytli cennou zpětnou vazbu.

Řízení školy online