Představení nové česko-německé publikace k vzdělávání v památnících nacistické perzekuce

Vydáno: 2 minuty čtení

V pátek, 13. listopadu v 10 hodin bude veřejnosti ve vzdělávacím centru Památníku koncentračního tábora Flossenbürg (při česko‑německé hranici u Tachova) představena česko-německá publikace obsahující metody a postupy pro vzdělávání mladých lidí v památnících nacistické perzekuce. Publikace s názvem Společnou cestou ke vzpomínkám : metodické podklady pro česko-německá setkání na památných místech je určena především pro školy a volnočasová zařízení. Byla zpracována vzdělávacími odděleními sedmi památníků, z těch českých se na publikaci podílely památníky Terezín a Lidice. Publikace se liší především svým zaměřením na přeshraniční vzdělávací aktivity.

Publikaci představí vedoucí Památníku koncentračního tábora Flossenbürg Jörg Skriebeleit, vedoucí tamějšího vzdělávacího oddělení Christa Schikorra a ředitelé Koordinačního centra česko-německých výměn mládeže Jan Lontschar a Thomas Rudner. Na místě bude přítomen tlumočník.

Publikace je dostupná v českém a německém vydání s možností objednání u Koordinačního centra česko-německých výměn mládeže.

místo: muzejní kavárna vzdělávacího centra Památníku koncentračního tábora Flossenbürg, Silberhüttenstraße 42, Flossenbürg

mapa: http://mapy.cz/s/mqYo

datum a čas: 13. listopadu 2015 v 10 hodin

Pro více informací kontaktujte Jana Lontschara, ředitele Koordinačního centra česko-německých výměn mládeže, tel. 377 63 4750, lontschar@tandem-org.cz

Koordinační centra česko-německých výměn mládeže Tandem v Plzni a německém Regensburgu jsou v České republice a ve Spolkové republice Německo celostátními odbornými pracovišti pro výměnu dětí a mládeže mezi oběma zeměmi. Koordinační centra podporují sbližování a rozvoj všestranných styků a přátelských vztahů mezi mladými lidmi z Česka a Německa.