Pozvánka na seminář o nových metodách výuky holocaustu

Vydáno: 2 minuty čtení

Příležitost seznámit se s novými způsoby výuky holocaustu budou mít učitelé dějepisu a společenských věd, výchovní poradci a vedoucí pracovníci škol a školských zařízení v úterý 28. února 2017 v Pardubicích. Jako přednášející se semináře zúčastní významní odborníci na otázku holocaustu.

Řízení školyKrajské pracoviště Národního institutu pro další vzdělávání Pardubice ve spolupráci s MŠMT a Památníkem holocaustu Yad Vashem v Jeruzalémě pořádá v úterý 28. února 2017 od 10.00 do 17.00 hod. v hotelu Zlatá štika (sloupový sál) v Pardubicích seminář „Nové metody výuky holocaustu“ s podtitulem „Vše, co jste chtěli vědět o způsobech výuky holocaustu, ale báli jste se zeptat“.

Seminář je určen učitelům dějepisu a společenských věd SOŠ, SOU, gymnázií, 2. stupně základních škol, výchovným poradcům, vychovatelům a vedoucím pracovníkům škol a školských zařízení. Účastníci se v jednotlivých přednáškových blocích seznámí například se vzdělávacím přístupem Yad Vashem (Mgr. Miriam Mouryc, Yad Vashem) či jak používat e-learningovou platformu Iwitness v české škole (Martin Šmok, USC Shoah Foundation Institute v ČR). Součástí programu je workshop Děvčata z pokoje 28, který povede prof. PhDr. Zdeněk Beneš, CSc., z Ústavu českých dějin FF UK v Praze, Kulatý stůl na téma Jak bojovat proti předsudkům a diskuse, jakým způsobem využívat vyučování o holocaustu v boji proti předsudkům.

Účast na semináři, na který se můžete přihlásit e-mailem bares@nidv.cz, je zdarma.