Pomáhej tím, že si čteš

Vydáno: 2 minuty čtení

Projekt Čtení pomáhá rozdělí každý rok 10 milionů korun na dobročinné účely. O tom, kdo pomoc obdrží, rozhodnou dětští čtenáři. Každý školák, který se zapojí do projektu, získá po úspěšném vyplnění testu kredit padesát korun, který věnuje na jeden z nominovaných projektů.

Fakta o projektu Čtení pomáhá

  • Projekt Čtení pomáhá rozdělí každý rok 10 milionů korun na dobročinné účely. O tom, kdo pomoc obdrží, rozhodnou dětští čtenáři.
  • Každý školák, který se zapojí do projektu, získá po úspěšném vyplnění testu kredit 50 korun, který věnuje na jeden z nominovaných dobročinných projektů.

Knihy

  • Knihy jsou rozděleny do kategorií podle věku čtenářů (1.–5. třída, 6.–9. třída, střední škola).
  • V každé kategorii je k dispozici minimálně 120 knih k výběru a stále je doplňujeme.
  • Knihy vybírá odborná porota v čele se Zdeňkem Svěrákem.

Charity

  • Charity, na které mohou naši čtenáři přispívat, vybíráme ve spolupráci s Fórem dárců, renomovanými neziskovými organizacemi a partnery.
  • Ročně podpoříme více než 100 charitativních projektů celkovou sumou 10 milionů korun.
  • V každém okamžiku je v projektu k dispozici 8 až 10 charit.

Partneři projektu

Česká televize, Frekvence 1, Evropa 2

 

Čtení pomáhá přírodě

Za 1 knihu 2 stromy do lesa
Pojďte s námi pomoci přírodě, pojďte s námi vysázet les!

Do seznamu knih jsme přidali řadu knížek zajímavě popisujících přírodu a život v ní od nakladatelství Kazda.

Pokud si přečtete některou z těchto knih a zodpovíte správně kvízové otázky, získáte více než jen kredit 50 korun na pomoc charitě dle vašeho výběru. RD Rýmařov vaším jménem zasadí dva stromky do lesa Čtení pomáhá. Stromečky budou sázet lesníci z České lesnické akademie Trutnov v oblasti Krkonoš, nedaleko Trutnova. Kdykoli se na váš les budete moct přijet podívat a zkontrolovat, jak se mu daří.

A co s vaším 50 korunovým kreditem za vyplněný kvíz? Ten můžete věnovat vybrané charitě tak, jak jste zvyklí. V nabídce však navíc najdete vždy jednu, která se orientuje přímo na pomoc přírodě.

Zdroj: https://www.ctenipomaha.cz/cs/o-projektu