Policie na Vysočině šetří případ šikany. Obětí je sedmiletá dívka

Vydáno: 1 minuta čtení

Na základní škole v Křižanově na Žďársku údajně spolužáci šikanovali teprve sedmiletou dívenku. Podle jejího otce ubližovali dceři fyzicky i psychicky. Případem se zabývá policie a událost šetřila také Česká školní inspekce.

„Vedení školy a další pedagogové měli prokazatelně k dispozici informace zakládající podezření na možnou šikanu vůči žákyni 2. třídy. Ředitel se spokojil s informacemi vedoucí vychovatelky školní družiny, která v rozporu s doporučenými postupy prováděla rozhovory s případnými agresory, potenciálními svědky, zákonnými zástupci a dalšími osobami,“ prozradil náměstek ústředního školního inspektora Ondřej Andrys. V článku si můžete přečíst o tom, v čem vedoucí vchovatelky školní družiny pohybila, co je krizový plán a proč měla být zapojena např. i školní metodička prevence.

 

 

Zdroj: https://jihlava.idnes.cz/sikana-zakladni-skola-krizanov-skolacka-spoluzaci-ceska-skolni-inspekce-policie-gp5-/jihlava-zpravy.aspx?c=A180710_141506_jihlava-zpravy_evs

Řízení školy online poskytuje cenné informace o tom, jak postupovat třeba i v takových krizových situacích. Vyzkoušejte Řízení školy online na 30 dní zdarma. Stačí se jen zaregistrovat.