Podpora duševního zdraví pro učitele

Vydáno: 2 minuty čtení

Právě teď se můžete přihlašovat na dvoudenní kurz Duševní zdravovědy akreditovaný v rámci DVPP. Kurz pořádá organizace Nevypusť duši, která dlouhodobě podporuje učitele a přináší jim prevenci v oblasti duševního zdraví. Více o organizaci a informace o kurzu najdete na >> https://nevypustdusi.cz/dvpp-kurz

KDY:
1. termín: pondělí 21. 3. a 24. 5. 2022
2. termín: sobota 9. 4. 2022 a 14. 5. 2022

KDE: Praha

Kurz je určen všem učitelům SŠ a 2. stupně ZŠ, kteří se chtějí naučit, jak mohou pečovat o své duševní zdraví a předcházet syndromu vyhoření, a kteří by zároveň rádi vnesli téma duševního zdraví do třídy. Celý kurz je tematicky rozdělen do dvou částí - první je zaměřena právě na duševní zdraví učitelů, druhá je pak věnována převážně duševním obtížím u žáků a tomu, jak s nimi vést podpůrný rozhovor.

Kurz je velmi prakticky zaměřen a umožňuje vzájemné sdílení zkušeností. Po skončení prvního dne kurzu mají účastníci prostor na to, aby různé techniky a aktivity přenesli do profesního i osobního života. O měsíc později pak během druhého dne pod vedením zkušených lektorů, psychologů s praxe ze školství, reflektují, jak se jim dařilo.

Na kurzu se naučíte

  • základy vlastní psychohygieny
  • jak můžete předcházet syndromu vyhoření
  • jak u žáků rozpoznat, že se potýkají s duševními obtížemi
  • relaxační techniky
  • aktivity, které můžete využít se žáky ve třídě
  • vyzkoušíte si, jak vést s žáky podpůrný rozhovor

Bližší informace, kontakty a přihlášku najdete na webových stránkách >> https://nevypustdusi.cz/dvpp-kurz

Zdroj: www.nevypustdusi.cz