O fungování vzájemné pomoci mezi vrstevníky uslyšíte v novém podcastu Zapojme všechny

Vydáno: 1 minuta čtení

Prostředí školy bývá pro mnoho žáků náročné, nejen když se jakkoli liší. Děti i dospívající se učí fungovat nejen v sociálních vztazích, které jsou leckdy pro mnoho z nich opravdu problematické. Často však své problémy neřeší pomocí odborníků ani učitelů. Spíše se svěří se svými starostmi vrstevníkům. Na základě této zkušenosti založili Filip Špinka a Štěpán Hartl, absolventi střední školy, organizaci Alpateam a pomocí veřejných diskusí, filmu, Instagramu, písniček a rozhovorů se známými osobnostmi se snaží je podpořit.

Průzkumy ukazují, že různým druhům šikanyje vystaveno velké množství dětí a dospívajících. Šikana ohrožuje nejvíce žáky v posledních ročnících základních škol a na středních školách. Obdobnou zkušenost mají také Filip Špinka a Štěpán Hartl. V rámci svého projektu Alpateam se věnují vedle šikany i kyberšikaně, trollingu a mezilidským vztahům obecně.

Pokud chcete vědět více o šikaně, aktivitách Alpateamu i to, jak fungují vrstevnícké programy, poslechněte si nový podcast Zapojme všechny. V textu k podcastu najdete spoustu tipů a také odkazy na příručky a další!

 

Zdroj: Pozvánka NPI ČR; https://zapojmevsechny.cz/clanek/detail/podcast-19-dil-alpateam-aneb-kdyz-zaci-pomahaji-obetem-sikany

Řízení školy online