Nový ročník on-line hry Rozpočti si to! pro žáky 2. stupně ZŠ, víceletá gymnázia a SŠ je tady

Vydáno: 2 minuty čtení

Soutěž odstartovala 1. listopadu 2020. Těšíme se na výkony a originální pojetí a přínos všech přihlášených týmů. Registrace jsou možné ZDE.

Smyslem interaktivní hry Rozpočti si to! je rozvinout finanční gramotnost účastníků – žáků základních a středních škol, jejich rodičů a učitelů, a to zejména v tématu domácího hospodaření. Soutěž je postavena na hře, která běží ve webové aplikaci. 

„I přes veškerá opatření a vládní nařízení v důsledku pandemie nemoci covid-19 a jarní distanční výuce se soutěže ve školním roce 2019/2020 zúčastnilo 477 týmů z celé České republiky, což je od předešlého ročníku nárůst o 110 %. Vnímáme proto také nyní, ve druhé pandemické vlně, možnost věnovat se prospěšné finanční gramotnosti on-line formou v novém ročníku soutěže jako veliký benefit a příležitost pro žáky, školy, ale i rodinné týmy,“ říká o soutěži Ing. Kateřina Lichtenberková z realizačního týmu soutěže a členka expertního týmu projektu Finanční gramotnost do škol.

On-line hra je rozdělena na tři kola: první kolo je zaměřeno na profil herní rodiny (domácnosti) a její bydlení, dopravu a jídlo; druhé kolo pak na další výdaje domácnosti (např. oblečení, média apod.); ve třetím kole se týmy zabývají tématem Vánoce, tvorbou finančních rezerv a investicemi. Hra je doplněna o kreativní a bonusové úkoly, které jsou dobrovolné, ale pomohou proniknout hlouběji do problematiky peněžního toku herní rodiny a její konkrétní situace. Cílem týmů je nasbírat co nejvíce virtuálních zlatých herních mincí Chechtáků. Úspěch ve hře záleží na vědomostech, aktivitě týmu a na zvolené strategii. Rozhodnutí, která tým udělá, může ovlivnit rozpočet týmu i finální zisk Chechtáků. Kromě toho musí týmy myslet i na spokojenost členů herní domácnosti. 

Veškeré informace o soutěži najdete na webu ZDE. Přihlásit svůj tým můžete od 1. 11. v odkazu ZDE. Leták na Vaši nástěnku ke stažení TADY. Pro další informace se obracejte na e-mail rozpoctisito@fgdoskol.cz. 

Zdroj: http://www.rozpoctisito.cz/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=campaign&utm_content=campaign