Nevěříme, že jsou ředitelé neschopní!

Vydáno: 2 minuty čtení

Také jste si všimli, jak se poslední dobou vyrojily články o tom, jak čeští ředitelé nejsou dobří manažeři? Není to fér. Ano, samozřejmě. Někdo je lepší, někdo horší. Někdo vyniká jako pedagog, někdo jako manažer, jiný zase ovládá perfektně něco dalšího. Každý se pere s administrativní zátěží, s týmem pedagogů, kterých je nedostatek, se zřizovatelem… jak to umí nejlépe. Články typu „Školám chybí schopní ředitelé“ si žádný ředitel nezaslouží.

Ano, o manažerských pochybeních píše ve svém šetření Česká školní inspekce. Ale také se tam dočteme, co všechno se povedlo, co všechno ředitelé, zástupci a společně s nimi i  pedagogové naopak zvládli. Moc si toho ceníme. Ustát všechna restriktivní opatření i jejich aktuální rozvolňování je obrovská zátěž – organizační i psychická. MŠMT svým manuálem nediktovalo, co dělat. Umožnilo ředitelům přizpůsobit situaci té své škole na míru. Zda to bylo dobře, či špatně, ukáže jen čas.

Je tu červen, těch pár posledních dnů, které zbývají do prázdnin, všichni zvládneme. Pak bude čas na zasloužený odpočinek, na bilancování, a především na plány do budoucna. Aby vám to šlo lépe, každý den pro vás připravujeme pomocníka – Řízení školy online. Jestli tuto webovou aplikaci ještě neznáte, zaregistrujte se a získejte 30denní demoverzi.

  • Kalendář – Aktuální termíny všech akcí pro všechny typy škol (a že těch změn teď bylo!)
  • Aktuality – Každá důležitá novinka se zde objeví. Nemusíte už nikde jinde hledat.
  • Legislativa – Nové vyhlášky, aktualizované zákony – denní aktualizace
  • Pracovní situace – Řešení každodenních situací se speciální sekcí „Koronavirus – mimořádná opatření“, která vás provede i všemi červnovými zkouškami, které na vás čekají. Jsou samozřejmě doplněny mnoha vzory, formuláři, tabulkami apod.

Držíme vám palce. Jsme tu pro vás.

Redakce Řízení školy

 

Zdroj: Redakce Řízení školy