Na novou dobu nejsme připraveni, říká Kovy. S Člověkem v tísni vytáhl proti fake news

Vydáno: 1 minuta čtení

Populární český youtuber Karel Kovář alias Kovy začne učit žáky ve školách mediální gramotnosti. Stal se totiž ústřední postavou pětidílné série Kovyho mediální ring. 

Jedná se o edukační videa o mediálním vzdělávání, která vytvořil pro vzdělávací program Jeden svět na školách, spadající pod neziskovou organizaci Člověk v tísni.

Z webu JSNS.cz

Kovyho mediální ring

Pětidílný pořad Kovyho mediální ring přináší praktické tipy, jak se zorientovat v komplikovaném světě médií. Průvodce pořadem, youtuber Kovy, si pokládá 5 klíčových otázek – KDO?, CO?, KOMU?, JAK? a PROČ?, kterými posuzuje důvěryhodnost a účel jednotlivých mediálních sdělení. Kromě toho přibližuje různá mediální témata – například roli médií ve společnosti, přesvědčovací techniky reklamy, sociální bubliny či internetové algoritmy. Součástí každého dílu je krátká analýza, anketa mezi žáky a vystoupení mediálního odborníka.

Řízení školy online

Zdroj: https://www.jsns.cz/lekce/226333-kovyho-medialni-ring; https://zpravy.aktualne.cz/domaci/na-novou-dobu-nejsme-pripraveni-rika-kovy-s-clovekem-v-tisni/r~a9b9876020a411e9a66a0cc47ab5f122/?redirected=1548757709