Mýty kolem maturit a otevírání škol

Vydáno: 1 minuta čtení

Ministerstvo školství zaregistrovalo, že se po sociálních sítích šíří několik mýtů, které se týkají škol a zejména pak maturitních zkoušek.

Vyjádření MŠMT k mýtu „Docházkou do školy se páchá trestný čin“: Postupné uvolňování přítomnosti ve školách bude zabezpečeno rozhodnutím vlády podle krizového zákona a případně po skončení nouzového stavu mimořádnými opatřeními ministerstva zdravotnictví. Před každou vlnou uvolnění opatření dojde k přijetí rozhodnutí, kterým se vymezí, jací žáci mohou do škol docházet a v jakém režimu. Viz harmonogram na našem webu ZDE.

Vyjádření MŠMT k mýtu „Maturity se mohou konat 21 dní po umožnění osobní přítomnosti VŠECH žáků ve školách“: Speciální zákon k letošním maturitním zkouškám obecně stanoví, že se konají nejdříve 21 dní po obnovení osobní přítomnosti žáků ve středních školách. Cílem tohoto období je zejména intenzivní příprava na zkoušky. Zákonnou podmínkou není přítomnost všech žáků ve středních školách. V tomto případě je důležité naplnit záměr, aby se žáci v posledních ročnících mohli připravovat na zkoušky ve školách.

 

Zdroj: http://www.msmt.cz/myty-kolem-maturit-a-otevirani-skol