Můj diář

Vydáno: 2 minuty čtení

Netradiční motivační diář je určen pro děti na prvním stupni ZŠ. Slouží k zaznamenávání zážitků každého dne a týdne po dobu pěti měsíců. Cílem diáře, který je zároveň deníkem či zápisníkem, je vést dítě k většímu uvědomování si každodenních (pěkných) okamžiků, inspirovat ho k fyzické i tvůrčí aktivitě, k posilování sociálních vztahů a vazeb.

Deník vychází z nejnovějších poznatků psychologie a vede děti (i dospělé) k větší všímavosti, tj. zaměření pozornosti na to, co se děje uvnitř i kolem nás. Všímáme-li si více svých myšlenek i pocitů, můžeme od nich získávat větší odstup, a tím posilovat svou odolnost i schopnost lépe zvládat zátěžové situace, při neúspěchu hledat jiné možnosti řešení apod. Všímáme-li si každodenních hezkých momentů, vytváříme si vlastní „mentální galerii“ pěkných vzpomínek, do které můžeme v horších dnech sáhnout.

Aby dítě nebralo deník jako povinnost, kterou musí plnit, ale jako aktivitu, která ho baví, doporučujeme aktivní zapojení rodičů (zejména u mladších dětí). Společně sdílené okamžiky i nahlédnutí do vnitřního světa dítěte (i dospělého) jsou pro obě strany obohacující. Vyplněný diář může sloužit jako hezká vzpomínka na konkrétní období v životě dítěte.

Jednotlivé strany jsou nedatovány, sami si určíte, kdy práci s diářem začnete.

formát A5, ilustrováno, 120 stran, 190 Kč

ISBN 978-80-88290-77-3

Vychází 1. 12. 2020, všechny objednávky budou vyřízeny po dodání produktu do skladu nakladatelství.

Zdroj: nakladatelství Pasparta