MŠMT vyhlašuje soutěž o drony, tématem je svoboda

Vydáno: 2 minuty čtení

MŠMT jako Řídicí orgán Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání dnes vyhlašuje foto a video soutěž pro studenty středních a vyšších odborných škol s názvem „Zachyť svoji SVOBODU“. Hlavní výhrou ve vyhlašovaných kategoriích jsou drony s kamerou a fotoaparátem. Soutěžní příspěvky mohou studenti posílat do 2. listopadu 2018.

Úkolem studentů je vyfotit či natočit soutěžní dílo, které bude zachycovat, co pro ně znamená svoboda. Studenti mohou soutěžit v kategoriích „Nejlepší fotografie“ a „Nejlepší video“. Porota pak v každé z těchto dvou kategorií vybere jednoho vítěze, který si odnese hlavní cenu - dron. Další úspěšní soutěžící získají volné vstupenky na zážitkovou hru GOLEM VR nebo možnost strávit den v mediální agentuře s účastí na photoshootingu reklamy.

„Téma soutěže není výbráno náhodou. OP VVV jako jeden z  programů spolufinancovaných z Evropských strukturálních a investičních fondů chce u studentů zvýšit povědomí o důležitosti svobody, která je základním stavebním kamenem českého ústavního pořádku a také jednou z primárních hodnot Evropské unie,“ říká Václav Velčovský, náměstek pro řízení sekce EU a ESIF.

Přihlášku je nutno vyplnit online na webových stránkách soutěže https://opvvv.msmt.cz/soutez, kde se budou také nahrávat soutěžní příspěvky. Soutěžící přihlášení do kategorie „Nejlepší video“ budou mít možnost získat ještě jedno prvenství, a to ve zvláštní kategorii „Nejlepší FB video“. O vítězi v této kategorii rozhodne hlasování uživatelů na facebookových stránkách OP VVV (https://www.facebook.com/opvvv/), které proběhne v termínu od 15. 11. do 22. 11. 2018.

Ceny do soutěže poskytly společnosti TELINK, Dentsu Aegis Network Czech Republic a DIVR LABS.

Více informací a souhrnná pravidla soutěže jsou k dipsozici na https://opvvv.msmt.cz/soutez.

 

Zdroj: http://www.msmt.cz/ministerstvo/novinar/msmt-vyhlasuje-soutez-o-drony-tematem-je-svoboda