Ministryně Valachová k podpoře technického vzdělávání

Vydáno: 1 minuta čtení

Budoucnost technického vzdělávání 2016 se zaměřením na Kraj Vysočina byla tématem stejnojmenné konference, která se dnes konala v budově Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

Účastníci konference zdůraznili důležitost propojení průmyslu a školství na mikroregionální úrovni. Ministryně Kateřina Valachová představila plány MŠMT v oblasti technického a odborného vzdělávání. "V tuto chvíli je v Poslanecké sněmovně těsně před schválením rámec podpory odborného vzdělávání v našem školském systému. Jsem ráda, že nejpozději od 1. září 2017 budou mít zaměstnavatelé i ředitelé škol ve školském zákoně oporu pro odborné a duální vzdělávání. Zároveň ředitelé středních odborných škol budou mít právo sestavit z řad zaměstnavatelů poradní týmy, které budou moci ovlivňovat vzdělávání v rámci středních odborných škol," sdělila ministryně Valachová.

Od 1. září 2017 dojde podle ministryně také k významné změně dotačního programu pro odborné vzdělávání, kde budou více podporovány zejména ty kraje, kterým se daří uspět v inovacích u tradičních oborů typických pro daný kraj.

Zdroj: http://www.msmt.cz/ministerstvo/novinar/ministryne-valachova-k-podpore-technickeho-vzdelavani