Ministr Štech ocenil profesora Wilhelma

Vydáno: 1 minuta čtení

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Stanislav Štech dnes odpoledne předal profesoru Ivanu Wilhelmovi ocenění za příkladnou reprezentaci ČR v Evropském výzkumném prostoru. 

Předání ceny se zúčastnil také náměstek pro řízení sekce vysokého školství, vědy a výzkumu Robert Plaga. Cenu, kterou profesor Wilhelm obdržel, vyrobili jako originální dílo ve Střední uměleckoprůmyslové škole sklářské v Kamenickém Šenově.

Profesor Ivan Wilhelm zastává roli zmocněnce vlády ČR pro evropský výzkum od roku 2006. Během více jak 10 let svého působení v pozici vládního zmocněnce se profesor Wilhelm účastní jednání Rady pro konkurenceschopnost zasedající ve formaci ministrů odpovědných za agendu výzkumu. Působí jako zástupce ČR v řídících orgánech řady mezinárodních výzkumných infrastruktur, zejména ESS (European Spallation Source) a ELI (Extreme Light Infrastructure). V neposlední řadě reprezentuje ČR na množství jednání konaných pod organizační záštitou Evropské komise k rozvoji Evropského výzkumného prostoru, rámcovým programům EU pro výzkum, vývoj a inovace či makro-regionálním a bilaterálním spolupracím ČR ve výzkumu a vývoji.

Zdroj