Ministr školství Stanislav Štech převzal úřad

Vydáno: 2 minuty čtení

Nového ministra školství, mládeže a tělovýchovy Stanislava Štecha dnes v budově MŠMT uvedl do funkce předseda vlády Bohuslav Sobotka. Po uvedení do úřadu představil nový ministr před novináři své priority. Patří mezi ně prosazení kariérního řádu učitelů v Parlamentu, navýšení rozpočtu pro vysoké školy a transparentní rozdělení a vyplacení dotací na sport.

Řízení školy"Ta témata jsou myslím nasnadě. Intenzivní vyjednávání o státním rozpočtu, protože tak, jak ten návrh představilo Ministerstvo financí, tak Ministerstvo školství logicky s tím návrhem spokojeno není. Domnívám se, že zejména oblast navýšení finančních prostředků na vysoké školy musí být jedna z klíčových vyjednávacích priorit Ministerstva školství. Druhé téma, které vidím jako velmi důležité pro ministerstvo, je zajistit rychlé, kvalitní, efektivní čerpání operačního programu Výzkum, vývoj, vzdělávání, který spadá pod ministerstvo školství," řekl při uvádění nového ministra do funkce premiér Bohuslav Sobotka. Jako třetí hlavní téma označil předseda vlády transparentní a rychlé vyplacení dotací do sportu. Zároveň poděkoval za dosavadní práci končící ministryni školství, mládeže a tělovýchovy Kateřině Valachové.

"Je potřeba zásadním způsobem zklidnit učitelskou veřejnost, některé byrokratické zátěže se opravdu pokusit snížit, protože se domnívám, že velký nápor příliš velkého množství změn logicky vyvolává i určitý neklid, byť jsou to změny, které vlastně celá učitelská obec žádala někdy i dlouhá desetiletí. Čili mým cílem je i pokusit se vnésti trošku klidu nejen do sportovního prostředí," uvedl ministr Štech.

Celý záznam tiskového brífinku najdete zde: TISKOVÝ BRÍFINK

Zdroj